Det är med stor glädje och stolthet jag hälsar er välkomna till Tommie Haglund Festival 2018.
Den är andra gången vi anordnar festivaldagar i Halmstad tillsammans med Svenska kyrkan för att manifestera Tommie Haglunds expressiva musik.

Tommie har under lång tid rönt stora framgångar runt om i världen för sin känslosamma, närmast romantiskt egensinniga tonsättningar.
Hans musikaliska uttryck (ton- och klangvärld) är unik(t) och allt fler lyssnare och musiker blir tagna av musikens djup och passion. Den talar om själen och evigheten och han väjer inte för att vara ytterligt allvarsam och personlig i sitt tilltal och tonspråk som balanserar mellan det gränslöst vackra och den mörkaste svärtan.

Jag har samarbetat med Tommie i många år och förundras över den linje hans komponerande haft genom åren, en enorm bågform av verk som leder logiskt vidare till nästa verk, och nästa…

 

Jag är mycket glad över att vara Tommies musikaliska uttolkare och att som konstnärlig ledare för Tommie Haglund Festival ge er lyssnare en chans att ta del av hans musikaliska universum under tre fullmatade konsertdagar.

Jag är också väldigt stolt över att kunna presentera solister av yppersta världsklass vid årets festival - briljanta musiker och sångare som brinner för Tommie Haglunds musik.
Vi har också äran att presentera Helsingborgs Symfoniorkester som festivalens Orchestra in residence.
Helsingborgs Symfoniorkester har också en stark koppling till Tommie Haglund tack vare flera uruppföranden av hans musik.


 
Varmt välkomna till Tommie Haglund Festival!
Joachim Gustafsson
Konstnärlig ledare