Lunchkonsert
fredagen den 19 oktober kl12.00

Tillsammans med Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet har festivalen anordnat en veckas masterclass för några av skolans elever som studerar komposition. Under festivalveckan får de träffa Tommie Haglund och diskutera sina kompositioner tillsammans. 
Denna masterclass mynnar ut i en lunchkonsert på Nissanscenen på Halmstads bibliotek.

Medverkande kompositörer

Nino Hellberg Håkansson

Nino Hellberg Håkansson studerar andra året på högskolan för scen och musik, inriktning komposition. Han har under många år sjungit i kör och har gått både på Adolf Fredriks Musikklasser och Stockholms Musikgymnasium (inriktning kör och natur). Nino spelar också gitarr i genrer såsom jazz och rock.

Marcus Anderson studerar för närvarande kandidat komposition på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Han har tidigare även studerat vid Gotlands tonsättarskola. Ett urval av tidigare kompositioner kan nämnas Mixed Material för flöjt kvartetten 40 F, Fragments II för Gotlands Blåsarkvintett, String Quintet No 1 för Uppsala Kammarsolister.

Clara Bergendahl studerar andra året på kandidatprogrammet i komposition på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har tidigare gått på Rytmus musikgymnasium i Stockholm där hon fick upp ögonen för komposition, innan dess spelade hon piano, från klassisk till improvisation och har på så sätt lekt sig fram till ny musik.

Medverkande musiker: Merentinkvartetten från Göteborg